Non classé

Gör ett original herbarium med ditt barn

Din kära lilla tar inte längre fart från tv: n? Erbjud honom att leta efter de vackraste växterna och inte fjärrkontrollen begravd under soffan! Det verkar inte som någonting, men att göra ett herbarium är en utomhusaktivitet som ökar medvetenheten om växtlivet. Han kanske inte vet det ännu, men ditt barn kommer att älska denna speciella skattjakt. Vissa exemplar blommar på hösten eller vintern, så samlingen kan börja när som helst!   Fiske efter blommor! Ett herbarium är en uppsättning torkade växter pressade mellan pappersark. Om metoden används ofta i botanik, samlar många människor växter för nöje. Skörden av blommor kan vara ett tillfälle för en trevlig familjeutflykt. Om uppdraget kan verka svårt i staden hindrar ingenting dig från att kartlägga de kommunala parkerna och trädgårdarna … Men måsten är fortfarande att gå till skogen ! Ett bra sätt att stimulera känslan av observation och lusten att lära av din lilla. Att göra ditt herbarium är både väldigt enkelt och billigt. Du behöver bara en sax, handskar för att undvika små stötar, en väska för att sätta din skörd och … självhäftande etiketter! Stick dem på varje prov för att inte glömma deras miljö, deras antal etc. De mest noggranna är utrustade med en katalog eller en ordbok för att förhindra att blommorna dras tillbaka. Men metoden är något besvärlig, så det är bättre att glida dem in i dessa tunga verk när du kommer hem! När det gäller klimatförhållandena, var medveten om att blommor sällan samlas i regnigt väder… Det är ännu bättre att de inte är fuktiga, detta påskyndar formprocessen. Å andra sidan, välj de som inte är skadade eller har en sjukdom.   Evig ungdom Utmaningen är att behålla blomman som den är. För att göra detta måste det tömmas på sitt vatten och det bästa sättet är att komprimera det. För att göra detta, placera tidningen (mycket absorberande) mellan varje blomma för att bilda en hög. Placera sedan ett mycket tungt föremål ovanpå din hög. Flera böcker eller en låda med tunga föremål kommer att göra. Byt det fuktbelastade tidningspapperet var 2-3: e dag. Upprepa tills det är helt torkat. När du byter papper, var försiktig så att du inte skadar blommorna eller byter platsetiketter. Vissa använder blottingpapper istället för tidningspapper. Tekniken är bra men dyrare…   Layout När din skörd har torkat är allt du behöver göra att ordna den. Föredrar vita sidböcker, de är mycket mer kompakta än arbetsböcker. Det är också möjligt att göra ditt eget herbarium. Två små trä- eller kartongskivor som hålls stängda med tejp eller snöre räcker för att komprimera bladen. Autentiskt utseende garanterat! Du kan välja mellan att tejpa blomman vid stammen eller fästa den direkt på bladet. Om du väljer den senare metoden, använd ett trälim eller ett vitt lim i en kruka och undvik för mycket. Liten spets, tryck på blomman med hjälp av ett pappersark, detta förhindrar att du skadar den. Du kan också göra valet att inte fixa blommorna. Du kommer att kunna observera dem lättare från alla vinklar. Slutligen be ditt barn att lägga till legender : blommans namn, datum och skördeplats, kommentarer om färg och lukt etc. Hela poängen är att göra herbariet till ett personligt och färgstarkt föremål. Och inte ett kallt och dystert föremål som vi brukar föreställa oss…