Non classé

Naruto en Naruto Shippûden, de initiërende manga

Met meer dan 100 miljoen verkochte exemplaren in Japan alleen al, twee uitzonderlijke televisieseries en 7 animatiefilms, breekt Naruto alle records! Het moet gezegd worden dat deze initiërende Manga een mix is van zoektocht naar erkenning, grandioze gevechten, ninja's en humor potache … Een echt succes!

Kapitein Naruto, presentatie!

Naruto is een Japans mangastripboek. Het personage van Uzumaki Naruto is de creatie van Masashi Kishimoto. Er zijn momenteel 56 delen van Naruto's avonturen. Gelanceerd in 1999, was de manga zo succesvol dat het snel werd aangepast voor TV (2002). De cartoons zijn gegroepeerd onder de naam "Naruto" voor het eerste deel en "Naruto Shippûden" (Kapitein Naruto) voor het tweede deel. En sinds 2004 is Naruto zelfs het grote scherm binnengedrongen. Er zijn 3 Naruto animatiefilms en 4 Naruto Shippûden.

De wereld van Naruto

Het verhaal van de Naruto manga speelt zich af in een universum dat zowel futuristisch als middeleeuws is. Het beschreven universum lijkt op het feodale Japan, met landen die botsen. Elk land wordt geregeerd door een heer, de daimyo, die verantwoordelijk is voor de economie. Maar de daimyo's zijn eigenlijk minder machtig dan de Kage, de leiders van de ninjagroepen. Want elk land heeft ook een ninja-leger. Ninja's zijn gegroepeerd in dorpen en besturen de Tailed Demons, demonische wezens die gevangen kunnen worden genomen in een mens.

Naruto Uzumaki's verhaal

Het personage naruto verschijnt voor het eerst rond de leeftijd van 12 jaar. Hij is een weeskind, ondeugend en niet erg goed op school. Naruto heeft een droom: hij wil Hokage worden, de ninjameester van zijn dorp. Naruto snakt naar erkenning… Misschien omdat de dorpelingen hem wantrouwen en verachten. Ze zijn bang voor de Tailed Demon die in hem gevangen zit. Inderdaad, Naruto werd vanaf zijn geboorte gekozen om de gevangenis van Kyûbi te worden, een vreselijke vossendemon met 9 staarten. Sindsdien zien alle ogen die op hem landen alleen het monster. Naruto wil beweren dat hij bestaat, dat hij niet dit monster in hem is. Het hele verhaal van Naruto is gebaseerd op deze zoektocht naar erkenning, door de ontdekking van zijn krachten. Naruto is dan ook een shônen manga, die de stijl van de initiatory quest volgt.

Een manga met internationaal succes

Sinds de eerste editie in Japan is de papieren versie van Naruto een onwrikbaar succes. In 2010 had de Naruto-serie al meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht in Japan. Maar Naruto veroverde al snel de andere twee grote mangalanden: Frankrijk en de Verenigde Staten. In Frankrijk, sinds 2008, slaagt elk deel van Naruto erin om de ranglijst van de 10 best verkochte strips te betreden. De serie heeft ook tal van internationale prijzen ontvangen, wat een primeur is voor een manga. En, bewijs van zijn internationale succes, de term "Naruto" is een van de meest gevraagde op zoekmachines zoals Google of Yahoo. De bewerking tot een animatieserie heeft ook talloze prijzen ontvangen, vooral in de Verenigde Staten. Bovendien is Naruto Shippûden een van de meest bekeken televisieseries in Japan en op internet. Verschillende critici wijzen echter op de alomtegenwoordigheid van de gevechten, terwijl ze hun creativiteit benadrukken. Sommige passages werden ook gecensureerd voordat ze in de Verenigde Staten werden uitgezonden.