Non classé

Camper kopen

Dat is het, je gaat aan de slag… Je hebt besloten om een camper te kopen! Maar hoe te kiezen uit de veelheid aan modellen die beschikbaar zijn? Bloc.com geeft u de essentiële benchmarks om u te helpen bij het kiezen van uw camper.

Kies uw camper op basis van het aantal passagiers

Het essentiële criterium voor de aankoop van een camper is uiteraard het aantal mensen dat het zal gebruiken. Een gepensioneerd echtpaar heeft niet dezelfde behoeften als een gezin met kinderen. Voor twee personen kunt u kiezen voor een bestelwagencamper, een gestroomlijnd of integraal model. Het bestelwagenmodel is erg klein, maar zonder comfort. Gestroomlijnde campers zijn comfortabeler en zeer geschikt voor een stel. Sommige modellen hebben zelfs een extra (maar spartaans) bed. Wat de integrale modellen betreft, ze vertegenwoordigen de meest comfortabele oplossing en de meest geschikte voor lange reizen. Ze zijn ook geschikt voor een derde reiziger. Ten slotte is het voor een gezin beter om te kiezen voor een camper van het type nasturtium, die een extra bed boven de cockpit heeft. Afhankelijk van het model zijn ze geschikt voor 4 tot 7 personen.

Een camper aangepast aan uw reis

Als het aantal bedden belangrijk is, is het ook noodzakelijk om een camper te kopen die geschikt is voor het gebruik dat ervan zal worden gemaakt. Moeilijk, inderdaad, om stedelijk toerisme te doen met een heel lang model … Afhankelijk van het model kunnen de lengtes variëren van 4,50 tot meer dan 7 m. Als je vooral musea wilt bezoeken of in het centrum wilt evolueren, is het beter om een "handige" camper te kiezen. Bestelwagens vertegenwoordigen de meest geschikte modellen, vanwege hun kleine afmetingen. Sommige geprofileerde modellen kunnen ook geschikt zijn. Voor meer comfort is het echter vaak mogelijk om aan de rand van stedelijke centra te parkeren en het openbaar vervoer te gebruiken. In de dorpen zal het probleem precies hetzelfde zijn, vooral omdat de straten vaak smaller zijn. Je hebt een zeer compacte camper nodig, of je blijft aan de rand en bereikt het dorp te voet of met de fiets. Aan de andere kant, als u op vrij smalle wegen wilt rijden, let dan op de breedte van het voertuig. Een camper kan tot 2,55 m breed zijn.

Het comfort van de camper, een belangrijk keuzecriterium

Het comfort van de camper is afhankelijk van de beschikbare binnenruimte. Het is noodzakelijk om te controleren, voordat u een camper koopt, dat u op uw gemak kunt evolueren. Het zal ook nodig zijn om een uitrustingsniveau te kiezen dat is aangepast aan zijn behoeften en het type geplande vakantie. Inderdaad, een camper kan worden gebruikt voor wandelingen van 2/3 dagen, zoals voor een verblijf van 6 maanden. Als je 2 dagen zonder koelkast, douche of grote kasten kunt, zal het op de lange termijn moeilijker zijn… Daarnaast kan vrijetijdsapparatuur (zoals tv) snel onmisbaar worden. In de keuken is het altijd noodzakelijk om te controleren of de diepte van de kasten het mogelijk maakt om de pannen en potten op te slaan. Het volume van de koelkast is ook een belangrijk element om rekening mee te houden. Het huidige gemiddelde is 100 liter, wat 1/3 is van een conventionele koelkast. Als u met uw gezin reist, gaat u in plaats daarvan naar een capaciteit van 180 liter. De douche moet ook groot genoeg zijn om je te laten evolueren. Tot slot, als u de voorkeur geeft aan koude bestemmingen (wintersport), interesseer dan de kwaliteit van het verwarmingssysteem … Wist je dat? Om legaal te rijden, controleert u of het aantal bedden overeenkomt met het aantal passagiers dat op de registratiekaart is geregistreerd.