Non classé

Wii Fit: fitnessklasser hemma och framför TV: n

 

Wii fit är ett innovativt koncept som har revolutionerat videospelvärlden. Utvecklad och publicerad av den japanska jätten Nintendo, släpptes den sommaren 2007 på Wii. Förutom sin rent lekfulla karaktär används denna gadget främst för att träna fysiska övningar. Resultatet av uppfinningsrikedom och djärvhet vittnar det om förlagets önskan att utforska nya och alltmer diversifierade marknader. När det släpptes väckte det stor entusiasm bland videospelfans runt om i världen.

 

I Japan sålde tillverkaren drygt en miljon exemplar på bara en månad. Denna gadget märks särskilt av ett rektangulärt tillbehör som har gjort mycket prat om det: Wii Balance Board. Säljs med konsolen, den senare måste användas i de flesta spel och övningar som erbjuds. Balansbrädan fungerar med batterier och är ansluten utan några ledningar till enheten. På grund av sin perfekt genomtänkta dimension sitter den på golvet och passar perfekt in i vardagsrummet. Balansstyrelsen utför ett antal funktioner under övningarna, särskilt den strikta övervakningen av spelarens positioner och gester. Detta tillbehör kan bestämma lutning, tyngdpunkt och tryckförändring av en eller annan fot. Han har också möjlighet att utvärdera vikten av en idrottsman. I vissa fall kan det till och med fungera som en stegbräda. Detta tillbehör är en riktig hemmagymtränare och erbjuder ett brett utbud av övningar som är utformade för att förfina ditt utseende och balanssinne. Sammantaget finns det fyrtio spel som arbetar med balans, flexibilitet, kroppsbyggnad och uthållighet, reflex.

 

Dessa kan delas in i fyra kategorier inklusive yoga som består av femton övningar som särskilt består av reproduktion av de föreslagna ställningarna och kontrollen av andningen. Det finns också gymnastik som kan fungera som en guide för övningen av strecht, för att förverkliga en session av bukar eller armhävningar. För att göra aerobics kan valet göras mellan jogging, steg, hoolahoop, boxning i rytm etc.

 

Jogging och boxning är något märkligt genom att de utövas med Wiimote istället för Balance Board. Den sista kategorin av spel som erbjuds i Wii Board består av minispel. Bland dem finns slalom, bollspel, backhoppning, bollspel och målvakt. Valet av minispel kan fortfarande göras med lina promenader, hal flod, isfiske, dans, zazen, etc. Man bör komma ihåg att bland alla dessa spel är det testerna som uppmanar balansstyrelsen som erbjuder de mest tillfredsställande resultaten. För att öva övningarna kräver Wii Fit att ett antal uppgifter slutförs. Innan någon användning är det nödvändigt att skapa en profil. Att utföra övningarna för ett specifikt syfte kräver då bestämning av kroppsmassindex eller BMI. För att göra detta räcker det att introducera storleken i enheten. Vid denna storlek måste eventuellt subtraheras vissa kvantiteter relaterade till kläder eller annat. Det är från denna storlek som BMI kommer att bestämmas, vilket gör det möjligt att klassificera spelare i tre kategorier med hänvisning till det ideala indexet på 22.

 

En spelare kan klassificeras som antingen överviktig, överviktig eller underviktig. Med utgångspunkt från detta kroppsmassindex sätter alla det mål de vill uppnå under en viss tidsperiod. Så här kan vi starta den första övningssessionen. När stegen tas erbjuder enheten ständigt nya utmaningar att möta, det vill säga spel, övningar och tester som blir allt svårare. Både när det gäller kul och sport har Wii Fit många fördelar med användning. Med ett pris på mindre än 100 euro är den här gadgeten till stor del fördelaktig än en prenumeration på ett gym. Istället för att betala en personlig tränare erbjuder han alla program som kan hjälpa dig i alla gympass. Dessutom underlättar dess ergonomi och enkelheten i dess gränssnitt dess användning. Detta verktyg är känt för sin precision och höga standarder och är en sann partner och tränare för att effektivt utföra fysiska övningar. För att bevara personlig information från nyfikna ögon erbjuder Nintendos pärla varje spelare möjligheten att skapa ett lösenord för sin profil.