Non classé

Kreativa hobbyer: hur man använder epoxiharts?

Gillar du DIY-arbete och är du intresserad av egenskaperna hos epoxiharts? Bra idé! Du har förmodligen ingen aning om hur stora saker som kan göras med detta material. Lätt att hantera och forma, detta harts kan användas inom flera områden: dekoration, renovering eller kreativa hobbyer. Det räcker att känna till dess fördelar och att veta hur man använder det optimalt.

Vad är epoxiharts och vad är dess egenskaper?

Epoxiharts är en polymer i ett värmehärdande flytande tillstånd och består av två beståndsdelar. Konkret erhålls epoxihartset tack vare blandningen av en härdare och ett harts, med respekt för en mycket exakt dosering. Efter stelningen av materialet, som sker vid en temperatur som varierar mellan 10 och 15 ° C, erhålles ett hårt, transparent och fast material. Den färdiga produkten är alltså original och mycket estetisk. För närvarande har du möjlighet att:

  • färga det,
  • släta det,
  • perforera det,
  • forma det,
  • klippa det etc.

Du kan göra vad du vill, den enda gränsen är din fantasi. Egenskaperna hos epoxiharts är flera. Först och främst är det ett material som erbjuder stor kemisk resistens. Det är därför mycket motståndskraftigt mot kolväten. Det kan också hålla sig till flera typer av stöd och har utmärkta mekaniska egenskaper. Slutligen är priset på detta material mycket överkomligt. Som du kan se hos proffs som www.boutique-resine-epoxy.fr erbjuder epoxiharts utmärkt valuta för pengarna. Detta gör det till det perfekta materialet för kreativa hobbyer ensam eller med barn. Den enda negativa punkten som kan noteras är dess låga UV-beständighet.

Epoxihartsprojekt för nybörjare

Du kan använda epoxiharts för att göra olika typer av kreativa föremål. Det är därför möjligt att använda den för att skapa smycken: ett par örhängen är mycket enkla att göra själv och möjligheterna är nästan oändliga. Du kan också börja anpassa en möbel, epoxiharts kombinerar perfekt med material som cement eller trä. För att skapa en juvel, en lampa eller ett vackert dekorativt tillbehör kan du köpa en form och följa bruksanvisningen. Dessutom kan harts också appliceras som golvbeläggning. Effekten är vackrare, golvet är bekvämare och solidare. Dessutom erbjuder ett epoxihartsgolv bättre akustiska egenskaper.

Tips för att använda epoxiharts säkert och effektivt

Om du är nybörjare är det bäst att börja med hartssatsen som består av de grundläggande tillbehören. Gör din hand genom att göra små hartsföremål som smycken. Om du redan behärskar tekniken kan du direkt köpa flytande harts. Välj ditt harts enligt det objekt du vill designa. Faktum är att inte alla epoxihartser erbjuder samma resultat när det gäller styrka och hårdhet. Respektera också försiktighetsåtgärderna före användning, eftersom detta material hanteras noggrant. Så skydda dig med handskar, glasögon, en mask och skyddskläder. Slutligen respektera villkoren för blandning av hartset och härdaren för att erhålla epoxihartset.