Non classé

Miljövänliga presenter till morföräldrar

Ge åldersvänliga presenter till seniorer till födelsedagar eller jul, till exempel iPads, batteriladdare och presentkort för att hjälpa dem att spara energi och undvika att plocka upp föremål.

Om du har slut på presentidéer till dina morföräldrar för födelsedagar, jul eller födelsedagar, överväg att köpa dem en miljöansvarig gåva. Du kanske tror att grönt boende är ett nytt koncept för seniorer, men enligt en artikel från den 1 januari 2010 av Lindsay Armstrong i Huffington Post är "farföräldrar [som] växte upp under depressionen" redan vana vid att minska, återanvända och återvinna.

Många äldre hängde till exempel sina kläder på tork istället för att använda energikrävande torktumlare, använde tyg istället för pappershanddukar och odlade sina egna frukter och grönsaker, varav många konserverades för vintern. Utnyttja deras miljömedvetna DNA genom att överväga följande miljövänliga presentidéer för morföräldrar.

Apple iPad en grön gåva

Apples iPad är en fantastisk grön present till morföräldrar, eftersom iPad inte använder så mycket ström som en stationär eller bärbar dator samtidigt som den utför många av samma funktioner, som att surfa på internet, hantera foton och kontrollera e-post. Konstruktionen av iPad är miljövänlig eftersom den är PVC-fri, med arsenikfritt glas, en kvicksilverfri LED-skärm och ett utomhusfodral av återvinningsbart aluminium och glas. Dessutom kan morföräldrar använda iPad som läsare, spara skogspapper och kan justera teckenstorleken för enklare läsning.

Batteriladdare

Bespara mor- och farföräldrar och seniorer behovet av att köpa miljöskadliga engångsbatterier genom att köpa en uppladdningsbar AA-batteriladdare till sina hemprylar och digitalkameror. Många kasserar batterier på ett olämpligt sätt trots att de kan återvinnas. Detta olämpliga avlägsnande resulterar i att giftiga kemikalier som kadmium och kvicksilver läcker ut i mark och vatten. Batteriladdare eliminerar behovet av att köpa engångsbatterier alls och hjälper därmed till att minska antalet av dessa miljöfiender som förorenar miljön. Gåva av tid Många morföräldrar har allt de behöver och gillar inte att plocka upp fler föremål för att samla damm. Dessutom hamnar utbytta föremål ofta på deponier. Barnbarn kan ge en välkommen grön lösning genom att ge mor- och farföräldrar ett presentkort för sin tid att utföra en mängd olika tjänster runt sitt hem. Tjänsterna kan omfatta rengöring av källare, hängrännor, vanliga stormfönster eller fönster, bilar, snöröjning från uppfarter och trottoarer, klippning av gräsmattor och trädgårdsunderhåll och flytt av möbler.

Presentkort för välgörenhet

Det kan vara svårt att komma med miljövänliga presentidéer för människor som har allt, men välgörenhetspresentkortet kan vara en fantastisk grön present till morföräldrar. Välgörenhetspresentkortet, skapat av Tis Best, kan köpas i valörer från $ 10 till $ 200. Mor- och farföräldrar som får kortet kan besluta att donera det bland 200 certifierade föreningar, varav många är involverade i att stödja miljöorsaker. Beslutet att ge mor- och farföräldrar gröna presenter till jul, födelsedag eller årsdag kommer att ha många fördelar för miljön. Gröna gåvor som Apples iPad och batteriladdare kommer att minska deras totala energiförbrukning och antalet engångsbatterier som hamnar på deponier, medan tidsgåvor för hushållning och välgörenhetspresentkort kommer att ersätta att köpa onödiga saker som kan hamna i samlingen. damm.