Non classé

Välja en väl lämpad automatisk takbox

Suv Brun Avec Remorque Utilitaire Blanche Et Noire

Brun SUV med vit och svart verktygsvagn Takboxarna gör att du kan bära bagage och föremål som inte får plats i bagageutrymmet. Idag finns det olika former av takboxar, med olika kapacitet, olika monterings-, öppnings-, stängningssystem… En kort guide till att välja en takbox anpassad efter dina behov!

Vilken typ av takbox att välja?

Taklådorna fästs på bilens stänger för att ge extra utrymme att bära resväskor och bagage. De måste väljas utifrån bilen och användningen av den. Långa takboxar gör det faktiskt möjligt att bära skrymmande föremål, till exempel skidor. Men deras dimensioner kräver en ganska lång bil (minivans, stationvagnar, stor sedan ..). Omvänt anpassar sig kompakta (eller korta) bagageutrymmen mycket bra till stads- eller kompaktbilar, men deras volym minskar. De vanligaste modellerna är blandade bagageutrymmen, som är installerade på nästan alla typer av bilar. Halvvägs mellan kompakta och långa modeller erbjuder de en betydande volym. Slutligen finns det också flexibla och vikbara modeller, lätta att lagra när de inte används.

Förstå takboxens tekniska egenskaper

För att vara riktigt användbar måste takboxar tillgodose behovet av ytterligare volym. Det är kapaciteten, uttryckt i liter, som ger information om tillgängligt utrymme. Takboxar erbjuder volymer från 300 till mer än 650 liter. För att ge en uppskattning, 300 l. motsvarar globalt en genomsnittlig bilstam. Men om du vill bära skrymmande föremål (spjälsäng …), tveka inte att kontrollera att de passar i takboxen som intresserar dig. Slutligen, glöm inte att kontrollera den maximala belastningen som bärs av takboxen, speciellt om du funderar på att bära tunga element.

Montering, öppning och stängning av takboxen

För bekvämare användning är det också nödvändigt att vara uppmärksam på monteringen av bagageutrymmet på takstängerna. Det finns olika fästsystem, med eller utan rattar, med eller utan säkerhetssystem. Beroende på modell blir monteringen mer eller mindre snabb och mer eller mindre säker. För lastning kan takboxarna öppnas på baksidan eller på sidan. Det finns också modeller som öppnas på båda sidor för att underlätta lastningen. Slutligen, för att vara säker på att inte lämna med bagageutrymmet dåligt stängt, välj istället en säker låsstängning. Detta system hindrar dig från att ta ut nyckeln om bagageutrymmet inte är helt stängt.

Takboxar, inte bara fördelar…

Slutligen, innan du rusar till en stor modell, "bara i fallet", vet att takboxar ökar luftmotståndet. De orsakar därför en överkonsumtion av bränsle, desto viktigare eftersom bagageutrymmet är stort. Vindgreppet kommer också att ökas, särskilt om bagageutrymmet är högt. Det kommer därför ibland att vara nödvändigt att sakta ner, vid stark vind. Slutligen, vid hög hastighet, kan luften som rusar under bagageutrymmet göra ljud. Besväret blir desto viktigare eftersom bagageutrymmet är långt, i proportion till bilen. Så många argument för att välja en modell av takbox perfekt anpassad till dina behov. För att inte tala om att priset också kommer att påverkas. De minsta modellerna av takboxar kostar i 120 €, den största kan överstiga 1 000 €… Visste du att? Det är lämpligt att ladda bilen genom att reservera skrymmande men lätta föremål för takboxen.