Non classé

Sport som får magmusklerna att fungera

För att hitta en platt mage eller lindra ryggen måste du stärka dina magmuskler. Men inte alla sporter tillåter dig att stärka buken på samma sätt. Här är några beprövade metoder för betongmagar!

Varför arbeta magmusklerna?

Buken är musklerna som håller inälvorna inuti magen. Så för att visa en fin platt mage behöver du fasta och tonade magmuskler. Men intresset för att stärka dina magmuskler är inte begränsat där. Detta beror på att buken stöder hela bukremmen. Om de inte tillräckligt uppfyller sin roll är det ryggraden som kommer att bära bukets vikt. Risken är då uppkomsten av smärta i ryggen. På samma sätt kommer inälvorna och inre musklerna, dåligt skyddade, att vara mer känsliga för tryck och stötar. Så du kan lika gärna ta hand om dina magmuskler!

Simning, för tonade magmuskler

Idealet, att stärka dina magmuskler medan du har kul, är att simma! Denna sport gör det möjligt att intensivt begära abs. Men eftersom vatten stöder en del av kroppens vikt görs ansträngningen försiktigt. Simning är också den perfekta sporten för att arbeta på buken när du lider av ryggproblem. Alla simövningar är fördelaktiga för magmusklerna, men krusningsrörelser rekommenderas särskilt. Du kan använda en bräda och fenor och göra rörelser på magen eller på ryggen. Bra simmare kan också prova på böljningar på sidan.

Manteln, för ett perfekt stöd och en platt mage

Mantel är en fitnesspraxis vars syfte är att stärka hela muskulaturen i stammen. Det praktiseras i form av övningar som tonar hela bukremmen. Mantel är sporten som gör det möjligt att stärka stammen på ett så harmoniskt sätt som möjligt. Eftersom, som namnet antyder, manteln fungerar alla muskler som "mantlar" buken. Det gör det möjligt att hitta en platt mage samtidigt som man stärker underhållet och skyddet av ryggraden. Mantel används ofta av idrottare på hög nivå i deras fysiska förberedelse. Principen är att hålla en hållning så länge som möjligt och gradvis öka exponeringstiden. De 2 mest användbara ställningarna är ventral mantel (på marken, pressar på armbågarna och fotspetsarna, kroppen väl inriktad) och sidomantel (på marken, på sidan, lutar på en armbåge och en fot, kroppen väl inriktad).

Absens kroppsbyggnad: krisen

För dem som vill ha ett riktat arbete endast på buken, kommer det att vara nödvändigt att gå igenom regelbundna kroppsbyggnadsövningar. Crunchen är en specifik övning som låter dig utveckla bukbältet. Den består av att ligga på ryggen, benen böjda och sedan höja bysten. För att vara effektiv och säker måste denna övning övas utan att ta av nedre delen av ryggen (ländryggen). Det är också nödvändigt att undvika att placera händerna bakom huvudet för att inte tvinga på livmoderhalsen. Bättre att korsa armarna på bröstet. Slutligen, som alla övningar som riktar sig mot buken, bör crunch övas med måtta. För att inte orsaka mikrosprickor bör absen få vila minst varannan dag. Visste du att? I motsats till vad många tror, fungerar cykling, rodd och stepper inte abs mycket.