Non classé

Naruto och Naruto Shippûden, den initierande mangan

Med mer än 100 miljoner sålda exemplar bara i Japan, två exceptionella tv-serier och 7 animerade långfilmer, slår Naruto alla rekord! Det måste sägas att denna initierande manga blandar strävan efter erkännande, grandiösa slagsmål, ninjor och humorpotache … En riktig succé!

Kapten Naruto, presentation!

Naruto är en japansk mangaserietidning. Karaktären av Uzumaki Naruto är skapandet av Masashi Kishimoto. Det finns för närvarande 56 volymer av Narutos äventyr. Mangan lanserades 1999 och var så framgångsrik att den snabbt anpassades för TV (2002). Teckningarna är grupperade under namnet "Naruto" för den första delen och "Naruto Shippûden" (Kapten Naruto) för den andra delen. Och sedan 2004 har Naruto till och med invaderat den stora skärmen. Det finns 3 Naruto animerade långfilmer och 4 Naruto Shippûden.

Narutos värld

Historien om Naruto-mangan äger rum i ett universum som är både futuristiskt och medeltida. Universum som beskrivs liknar det feodala Japan, med länder som kolliderar. Varje land styrs av en herre, daimyo, som ansvarar för ekonomin. Men daimyos är faktiskt mindre kraftfulla än Kage, ledarna för ninjagrupperna. Eftersom varje land också har en ninja militär styrka. Ninjor grupperas i byar och kontrollerar Tailed Demons, demoniska varelser som kan fängslas i en människa.

Naruto Uzumakis berättelse

Narutos karaktär visas först runt 12 års ålder. Han är ett föräldralöst barn, busig och inte särskilt bra i skolan. Naruto har en dröm: han vill bli Hokage, ninjamästaren i sin by. Naruto törstar efter erkännande … Kanske för att byborna misstror honom och föraktar honom. De fruktar Tailed Demon som har fängslats i honom. Faktum är att Naruto valdes från födseln för att bli fängelset i Kyûbi, en fruktansvärd rävdemon med 9 svansar. Sedan dess ser alla ögon som landar på honom bara monsteret. Naruto vill hävda att han finns, att han inte är detta monster i honom. Hela historien om Naruto är baserad på denna strävan efter erkännande, genom upptäckten av hans krafter. Naruto är därför en shônen manga, som följer stilen för det inledande uppdraget.

En manga med internationell framgång

Sedan den första upplagan i Japan har pappersversionen av Naruto varit en orubblig framgång. År 2010 hade Naruto-serien redan sålt mer än 100 miljoner exemplar i Japan. Men Naruto erövrade snabbt de andra två stora mangaländerna: Frankrike och USA. I Frankrike, sedan 2008, lyckas varje volym naruto komma in i rankningen av de 10 bästsäljande serierna. Serien har också fått många internationella utmärkelser, vilket är en första för en manga. Och som bevis på sin internationella framgång är termen "Naruto" en av de mest efterfrågade på sökmotorer som Google eller Yahoo. Anpassningen till en animerad tv-serie har också fått många utmärkelser, särskilt i USA. Dessutom är Naruto Shippûden en av de mest sedda tv-serierna i Japan och på Internet. Flera kritiker pekar dock på slagsmålens allestädesnärvaro, samtidigt som de betonar deras kreativitet. Vissa passager censurerades också innan de sändes i USA.