Non classé

Snöflotte: Vad är snöflotte?

Snöflotte eller "snöflotte" på engelska är, som ormgliss, en ovanlig glidsport, som just börjat väcka människors intresse och betraktades först, i sina tidiga dagar, som en improvisatörsport. Det blir dock gradvis populärt. Ett koncept som lockar folkmassor, denna sport utövas på en snöflotte med botten och handtag, eller helt enkelt på en båt bunden av gummirep. Som namnet antyder är det snöflottning, i motsats till forsränning. Och dess anglosaxiska ursprung definieras bara i sitt ursprungliga namn. Det är en sport som helt blåser håret för med dina svullna puddingar sicksackar du och går ner i hög hastighet, och detta på flera hundra meters höjd, snöbackarnas sluttningar. Det är samma sak för svängarna, som kommer att sväljas i sin tur så snabbt som du inte förväntade dig! Du har rätt till spåren i undervegetation och språng. På så sätt lovar nedstigningen att bli mer än minnesvärd, såvida du inte provar motorvägen som dyker i en rak linje. På den här nivån är det helt enkelt hisnande! Det är snöpest garanterat, med släng i stöd, mina herrar och damer. Men det spelar ingen roll eftersom målet i denna sport är att blanda alla känslor och rädslor. Känsliga själar och sköra varelser behöver bara vara bättre förberedda. Denna sport är utan tvekan placerad under tecken på starka känslor, för redan accelererar det enkla faktumet att placera dig själv i båten utan att vänta på ditt hjärtas slag. På samma sätt ökar adrenalinhalten i blodet genom att glida av en 70 ° lutning farligt. Men är det inte det vi letar efter? Och välkommen till de häpnadsväckande tjuten och vinden som piskar ditt ansikte. I vissa skidorter är backar speciellt utformade för snöflottning. Dessa sluttningar är faktiskt korridorer som är cirka 200 meter långa, som är utrustade och preparerade med snöavsatser. Denna struktur säkerställer användarnas säkerhet och minskar nedstigningshastigheten ganska rimligt, till skillnad från "fria" spår. Dessa ska därför undvikas om du inte är van vid denna sport. När det gäller resortspår hjälper en guide dig att hålla kursen. Han rider med dig för att starta och stoppa din flotte, bara för att få dig att leva några minuter av extrema känslor. Detta hindrar dock inte på något sätt båten från att virvla eftersom den inte är lätt luftskeppig som farkost. Och oftast tvingas du sätta dig på den sluttning som han springer ner på ryggen. Detta är en del av charmen med denna disciplin. Optimera din säkerhet genom att bära högpresterande och komplett utrustning. För att krydda vandringen, prova att knyta ihop flera bojar. Totalt delirium garanterat! snöflotte För de mer vågade, ta landningsområdet för freestyleskidåkning för att ge dig ännu fler känslor. Denna aktivitet kan utövas på sluttningarna av Mount Avalanche ombord på en forsränningsbåt, i orten Tignes, i Jasná-orten Basses Tatras eller i Jura. På andra sidan världen kommer Mount Everest att ge dig den högsta accelerationsglidbanan som någonsin setts med sina 33,5 meter höga och 110% lutning. Det är väldigt roligt garanterat. Dessutom, i Village Vacances Valcartier, hitta det exklusiva konceptet "Tornado". En båt på upp till 8 personer får dig att virvla på 3 olika spår tills du kommer till botten av sluttningen. I regionen Saint-Cergue där hon tog sina första steg anses denna disciplin motsvara den nya dimensionen "nytt utseende" kälke, med sitt förbättrade inre rör. Faktum är att det föreslås av Pierre Baude, det kommer säkert att uppleva en viss utveckling under de kommande åren. Denna vandring föreslås således för älskare av denna nya typ av sport och för kompletta weekendresor. Du kommer säkert att bli nöjd om du vill upptäcka nya känslor inom sporten bergsglidning.