Non classé

Köp husbil

Det är det, du kommer igång … Du har bestämt dig för att köpa en husbil! Men hur man väljer bland de många tillgängliga modellerna? Bloc.com ger dig de viktigaste riktmärkena som hjälper dig att välja din husbil.

Välj din husbil efter antalet passagerare

Det väsentliga kriteriet för köp av en husbil är uppenbarligen antalet personer som kommer att använda den. Ett pensionerat par har inte samma behov som en barnfamilj. För två personer kan du välja en skåpbil husbil, en strömlinjeformad eller integrerad modell. Vanmodellen är väldigt liten, men utan komfort. Strömlinjeformade husbilar är bekvämare och passar mycket bra för ett par. Vissa modeller har till och med en extra (men spartansk) säng. När det gäller de integrerade modellerna representerar de den mest bekväma lösningen och den bäst lämpade för långa resor. De kan också rymma en tredje resenär. Slutligen, för en familj, är det bättre att välja en husbil av nasturtium-typ, som har en extra säng ovanför cockpiten. Beroende på modell kan de rymma från 4 till 7 personer.

En husbil anpassad för din resa

Om antalet sängar är viktigt är det också nödvändigt att köpa en husbil som är lämplig för den användning som kommer att göras av den. Svårt faktiskt att göra stadsturism med en väldigt lång modell… Beroende på modell kan längderna variera från 4,50 till mer än 7 m. Om du främst vill besöka museer eller utvecklas i stadens centrum är det bättre att välja en "praktisk" husbil. Vans representerar de mest lämpliga modellerna på grund av deras små dimensioner. Vissa profilerade modeller kan också vara lämpliga. Men för mer komfort är det ofta möjligt att parkera i utkanten av stadscentrum och använda kollektivtrafik. I byarna kommer problemet att vara exakt detsamma, särskilt eftersom gatorna ofta är smalare. Du behöver antingen en mycket kompakt husbil, eller stanna i utkanten och nå byn till fots eller med cykel. Å andra sidan, om du vill köra på ganska smala vägar, var uppmärksam på fordonets bredd. En husbil kan vara upp till 2,55 m bred.

Husbilens komfort, ett viktigt kriterium för val

Husbilens komfort beror på det tillgängliga inre utrymmet. Det är nödvändigt att kontrollera, innan du köper en husbil, att du kan utvecklas lugnt. Det kommer också att vara nödvändigt att välja en utrustningsnivå anpassad till hans behov och vilken typ av semester som planeras. Faktum är att en husbil kan användas för promenader på 2/3 dagar, som för vistelser på 6 månader. Om du klarar dig utan kylskåp, dusch eller stora garderober i 2 dagar blir det svårare i längden… Dessutom kan fritidsutrustning (som TV) snabbt bli oumbärlig. I köket är det alltid nödvändigt att kontrollera att skåpets djup gör det möjligt att lagra kokkärl och krukor. Kylskåpets volym är också ett viktigt element att ta hänsyn till. Det nuvarande genomsnittet är 100 liter, vilket är 1/3 av ett konventionellt kylskåp. Om du reser med din familj, vänd dig till en kapacitet på 180 liter istället. Duschen måste också vara tillräckligt stor för att du ska kunna utvecklas. Slutligen, om du föredrar kalla destinationer (vintersport), intressera dig för värmesystemets kvalitet… Visste du att? För att köra lagligt, kontrollera att antalet sängar motsvarar antalet passagerare som är registrerade på registreringskortet.