Non classé

Boomerang: fritid utomhus

Denna trävinge som kastas och återgår till sin utgångspunkt kallas bumerang. Detta objekt härleddes från ett vapen. Det är för närvarande ett föremål för underhållning och blir ett sportspel. Dess speciella egenskaper och ovanliga egenskaper lockar säkert nyfikenhet. Bumerangen är en bit vingformat trä som kastas, som roterar på sig själv och sedan återgår till sin launcher efter en kurvformad bana. Boomerangens ursprung är dåligt definierat. Ändå tros det härröra från ett vapen som används av aboriginer för att jaga. Enligt forskning kan detta flygande föremål härledas från en Killing-stick som är ett kurvformat vapen. Denna Killing-stick är en pinne att kasta för att följa en rak linjebana. Den här återvänder inte till sin avgångsort. Man tror då att den första bumerangen dyker upp när en aboriginsk man försökte modifiera sitt jaktvapen och fick honom att återvända av en slump när han kastade den. Ordet boomerang har länge använts av ett aboriginskt folk och detta objekt har fått detta namn för att hänvisa till jaktvapen eller krigsvapen. Boomerangen är dock inte ett specifikt föremål för Australien. Egyptierna kände till bumerangen från Tutankhamuns tid eftersom en hittades i trä och täcktes med guld i hans grav. Ett elfenbensobjekt som liknar en bumerang hittades också i Polen. Detta objekt är 23 000 år gammalt. I Australien går den äldsta bumerangen tillbaka 11 000 år. I sitt ursprung användes boomerangen som ett spel med precision och skicklighet. Jägare tränade med bumerangen. När de jagade fåglar använde de bumerangen för att skrämma fåglarna genom att se denna bumerang som har formen av en rovfågel. Då attackerade jägarna fåglarna med sin Killing-stick. Numera har en bumerang blivit ett sportspel. Vi försöker ändra dess egenskaper för att få ett mer effektivt material. I vilket fall som helst bör en klassisk bumerang böjas i en vinkel på 60 till 120 °. Den har två blad som är anslutna med en rundad armbåge. När det gäller mätningar måste en bumerang ha ett blad vars rep mäter cirka 50 mm. Dess tjocklek är mellan 5 och 8 mm, avståndet mellan de två ändarna är 40 till 50 cm och dess vikt varierar från 80 till 140 g. I allmänhet är bumerangen tillverkad av ett plastmaterial annars är den gjord av laminerat trä. Inom sportområdet organiseras bumerangtävlingar. Testerna är olika beroende på de egenskaper som vi vill lyfta fram. Det finns regelbundna tävlingar på bumerangen där spelarna klassificeras efter kastets hastighet, dess varaktighet, längden på dess bana men också på bumerangens inhämtningsstil. För att spela måste du ta hänsyn till flera kriterier som påverkar bumerangen. Vind är en av faktorerna att tänka på. Då är det nödvändigt att kontrollera objektets vikt, bladens profil vilket är mycket viktigt att känna till dess lyft samt tröghetsmomentet som påverkar precisionen. Att komma ikapp med bumerangen är det svåraste. Om den fångas felaktigt kan boomerangen skada sin launcher. Ibland bär bären sedan en handske för att skydda händerna. Med moderna boomeranger finns det flera former och ergonomi. Sällan väljs boomerangens form utifrån dess svårighetsgrad. För nybörjare är bumerangen som heter A som är A-formad en av de enklaste att komma ikapp. Den här skadar inte startprogrammet som fortfarande har felaktiga gester. Den fyrkantiga bumerangen är också lätt att spela. I form av en kvadrat har den en vinkel på 80 till 100 °. Trippeln är en bumerang som har tre vingar är också lätt att komma ikapp. Andra mer komplicerade bumeranger är svårare att hantera. I vilket fall som helst måste startprogrammet öva detta spel på en mycket rymlig plats. Det är också nödvändigt att vara uppmärksam på åskådarna och undvika att kasta den under en vind för stark. Kort sagt, boomerangen är ett objekt som publicerades för flera århundraden sedan och användes för jakt och för att träna jägare. För närvarande har det blivit ett sportspel tack vare dess funktioner som lyfter fram konkurrentens styrka och skicklighet.