Non classé

Halloween! De ultieme gids voor de voorbereiding op het evenement

Dit is het niet te missen evenement van het jaar: Halloween. En zelfs als je ver van de Amerikaanse feestdagen bent, weerhoudt dit je er niet van om je avonden en je animaties voor te bereiden! Hier is een gids om je Halloween tot een succes te maken en iedereen heeft een geweldige tijd.

De oorsprong van Halloween

Heidense oorsprong

Halloween is een heel oude en vreemde feestdag die zijn oorsprong heeft… niet echt bekend! Het is een Keltisch festival dat door de Ierse kolonisten zou zijn geïmporteerd. Ierse druïden gebruikten het om de late herfst en de terugkeer van de lente te vieren. Het wordt nog steeds gevierd in Ierland, maar daar wordt het "Samhain" genoemd. Deze feestdag is niet altijd de feestdag van onze huidige Halloween geweest. Het werd toen gevierd op 1 november en was een heidense feestdag, waar iedereen zich moest verkleden en maskers moest dragen!

Halloween in de Middeleeuwen

In de middeleeuwen, toen katholieken hun religie wilden opleggen, wilden ze deze heidense feestdag laten verdwijnen. Maar omdat de bevolking hun overtuigingen niet wilde opgeven, veranderden ze de datum van het Halloween-feest door het uit te stellen tot de laatste vrijdag voor 1 november, die 1 oktober werd.

Halloween vandaag

In Frankrijk verscheen pas in de negentiende eeuw het Halloweenfeest. De kinderen vermomden zich vervolgens in heksenkostuums om voorbijgangers bang te maken. In Noord-Amerika bestond Halloween al lang en werd gevierd op 31 oktober. Het was in 1958 dat de feestdag begon te worden gevierd in Ierland en in Angelsaksische landen. In Angelsaksische landen is Halloween een familiefeest, met snacks, spelletjes en kostuums.

Halloween kostuums

De geschiedenis van Halloween kostuum gaat terug tot de tijd van de Kelten. Ze verkleedden zich om de late herfstdag te vieren. Mensen vermomden zich vaak als heksen, geesten of weerwolven. Tegenwoordig zijn Halloween-kostuums erg divers. Ze kunnen zelfgemaakt zijn, gekocht, gemaakt door professionals of gehuurd. We vermommen ons meestal als iets engs: spook, skelet, vampier, weerwolf, heks, monster… Alle Halloween kostuums zijn behoorlijk eng. Er zijn ook meer klassieke kostuums zoals prinsessen, superhelden… Naast kostuums dragen we meestal ook maskers om niet herkend te worden. Vermomde mensen bewegen zich door de straten en roepen "Trick or treat! ("een snoepje of een slechte truc! »). Natuurlijk moet je geluk hebben om een snoepje te krijgen!

Halloween snoep

Halloween snoep is vaak rood, groen, geel of oranje. Ze zijn te vinden met speciale vormen. Men kan bijvoorbeeld snoep vinden in de vorm van een pompoen of gigantische pompoen. Deze snoepjes zijn uitgevonden voor Halloween. Het is een traditie om jezelf snoep en traktaties te geven als je vermomd bent als heks of geest, omdat heksen en geesten het huis niet in mogen.

Halloween decoraties

Kinderen en volwassenen kunnen hun huizen versieren met Halloween-decoraties. Installeer pompoenen, skeletten, vleermuizen, enge dieren (zoals spinnen), enz. Halloween decoraties vind je in winkels en supermarkten. Kinderen kunnen hun eigen versieringen maken. Ze kunnen pompoenen, geesten en andere dingen legen en versieren met aluminiumfolie, inpakpapier, stofresten en plastic accessoires. Kaarsen van verschillende kleuren kunnen in huis of op een tafel worden aangestoken voor Halloween. Er zijn ook Halloween-lichtslingers, die groen, oranje en rood zijn. Je kunt ze buiten zetten. Kinderen kunnen ook hun kamer versieren. Ze kunnen Halloween-afbeeldingen op de muren of op hun kasten plaatsen.

Halloween spelletjes

De snoepjacht

Het is een spel dat wordt gemaakt op de avond van 31 oktober, aanvankelijk in de Verenigde Staten. Kinderen in vermomming, verkleed als geesten, heksen en andere enge personages, zullen op de deuren van huizen kloppen. Ze wachten tot iemand de deur opent. Als iemand de deur opent, vragen de kinderen: "Snoep of een spreuk?" Als iemand antwoordt "Een snoepje", geven de kinderen hem een zak snoep. Als hij "Een spreuk" antwoordt, gooien de kinderen verf op zijn gezicht of achtervolgen hem met een stok.

Halloween Vuurwerk

Voor kinderen is Halloween vuurwerk een andere belangrijke activiteit van deze dag. Kinderen gooien vaak appels in het vuurwerk om te zien of de slang of vogelverschrikker kan overleven!

Andere Halloween spellen en activiteiten

Kinderen kunnen op straat spelletjes spelen met pompoenen, zoals de "Who Loses Wins". Ze kunnen een bordspel maken zoals het "Monster". Ze kunnen een kaartspel spelen met Halloween-afbeeldingen, zoals 'Beauty and the Beast'.

Online spellen

Kinderen kunnen ook online spelletjes spelen op hun computer. Ze kunnen Halloween-spellen van internet downloaden en op hun computer maken.

Halloween recepten

Halloween taarten

Er zijn veel soorten taarten op Halloween. Bijvoorbeeld een pompoentaart, een appeltaart, een chocoladetaart en een mangotaart. Er zijn ook Halloween taarten in de vorm van een heks, spook, monster en hond.

Halloween soep

Er zijn twee soorten soep op Halloween: een pompoen Halloweensoep en een tomatensoep.

Halloween drankjes

Kinderen kunnen ook Halloween-drankjes drinken zoals pompoen, tomaat en citroen.

In het kort

De voorbereiding op Halloween is een goede manier om kinderen te vermaken. Halloween is een belangrijke dag voor kinderen, ouders en grootouders. Daarom moeten we ons verheugen en deze dag vieren.