Non classé

Wii Fit: fitnesslessen thuis en voor de tv

 

Wii fit is een innovatief concept dat een revolutie teweeg heeft gebracht in de wereld van videogames. Ontwikkeld en uitgegeven door de Japanse gigant Nintendo, werd het in de zomer van 2007 uitgebracht op de Wii. Naast het puur speelse karakter wordt deze gadget vooral gebruikt om fysieke oefeningen te doen. Het resultaat van inventiviteit en durf, het getuigt van de wens van de uitgever om nieuwe en steeds meer gediversifieerde markten te verkennen. Toen het werd uitgebracht, wekte het veel enthousiasme op bij videogamefans over de hele wereld.

 

In Japan verkocht de fabrikant iets meer dan een miljoen exemplaren in slechts één maand. Deze gadget valt vooral op door een rechthoekig accessoire waar veel over gepraat is: het Wii Balance Board. Verkocht met de console, moet de laatste worden gebruikt in de meeste games en oefeningen die worden aangeboden. Het Balance Board werkt met batterijen en is zonder kabels verbonden met het apparaat. Door zijn perfect doordachte afmeting zit hij op de grond en past hij perfect in de woonkamer. Het Balance Board vervult een aantal functies tijdens de oefeningen, met name het strikt bewaken van de posities en gebaren van de speler. Dit accessoire is in staat om de helling, het zwaartepunt en de drukverandering van de ene of de andere voet te bepalen. Hij heeft ook de mogelijkheid om het gewicht van een atleet te evalueren. In sommige gevallen kan het zelfs dienen als stepboard. Dit accessoire is een echte home gym coach en biedt een breed scala aan oefeningen die zijn ontworpen om je uiterlijk en evenwichtsgevoel te verfijnen. In totaal zijn er veertig spellen die werken op balans, flexibiliteit, lichaamsbouw en uithoudingsvermogen, reflex.

 

Deze kunnen worden onderverdeeld in vier categorieën, waaronder yoga bestaande uit vijftien oefeningen die met name bestaan uit de reproductie van de voorgestelde houdingen en de controle van de ademhaling. Er is ook gymnastiek die als leidraad kan dienen voor de beoefening van strecht, voor de realisatie van een sessie buikspieren of push-ups. Om aerobics te doen, kan de keuze worden gemaakt tussen joggen, stappen, hoolahoop, boksen in ritme, enz.

 

Joggen en boksen zijn enigszins eigenaardig omdat ze worden beoefend met de Wiimote in plaats van de Balance Board. De laatste categorie spellen die op het Wii-bord wordt aangeboden, bestaat uit minigames. Onder hen zijn er slalom, balspel, schansspringen, balspel en keeper. De keuze aan minigames kan nog steeds gemaakt worden met koorddansen, glibberige rivier, ijsvissen, dansen, zazen, etc. Er moet aan worden herinnerd dat van al deze spellen het de tests zijn die een beroep doen op het Balance Board die de meest bevredigende resultaten bieden. Om de oefeningen te oefenen, vereist de Wii Fit de voltooiing van een aantal taken. Voor elk gebruik is het noodzakelijk om een profiel aan te maken. Het uitvoeren van de oefeningen voor een specifiek doel vereist dan de bepaling van de body mass index of BMI. Om dit te doen, volstaat het om de grootte in het apparaat te introduceren. Bij deze maat moeten eventueel bepaalde hoeveelheden worden afgetrokken die verband houden met kleding of andere. Het is van deze grootte dat de BMI wordt bepaald, wat het mogelijk maakt om spelers in drie categorieën in te delen met verwijzing naar de ideale index van 22.

 

Een speler kan worden geclassificeerd als zwaarlijvig, overgewicht of ondergewicht. Uitgaande van deze body mass index stelt iedereen het doel dat ze over een bepaalde periode willen bereiken. Zo kunnen we de eerste sessie oefeningen starten. Naarmate de stappen worden gezet, biedt het apparaat voortdurend nieuwe uitdagingen om aan te gaan, dat wil zeggen games, oefeningen en tests die steeds moeilijker worden. Zowel op het gebied van plezier als sport heeft de Wii Fit veel voordelen van gebruik. Met een prijs van minder dan 100 euro is deze gadget grotendeels voordeliger dan een abonnement op een fitnessruimte. In plaats van een personal trainer te betalen, biedt hij alle programma's die je kunnen helpen bij alle sportschoolsessies. Bovendien vergemakkelijken de ergonomie en de eenvoud van de interface het gebruik ervan aanzienlijk. Bekend om zijn precisie en hoge normen, is deze tool een echte partner en coach om fysieke oefeningen effectief uit te voeren. Om persoonlijke informatie te beschermen tegen nieuwsgierige blikken, biedt Nintendo's juweeltje elke speler de mogelijkheid om een wachtwoord voor zijn profiel te maken.