Non classé

Vingerschaats: beschrijving en gebruik van deze minischaats

Finger skateboarding is een miniatuurversie van skateboarden die meestal wordt gedaan met sleutelhangers, maar in de loop van de tijd is het een discipline op zich geworden met concurrenten en prijzen om te winnen. In het begin vertegenwoordigden sleutelhangers bepaalde merken van bekende boards of merken die zich bezighouden met de professionele wereld van skateboarden, mensen verzamelden ze en wisselden ze met elkaar uit … Over het algemeen heeft de eigenaar van een sleutelhanger onvermijdelijk de gewoonte om ermee te spelen. Voor een sleutelhanger die de vorm van een auto heeft, hebben we bijvoorbeeld de neiging om hem op alle oppervlakken te rollen en dit is ook wat er gebeurt met de vingerschaats, zoals de naam al doet vermoeden, we manipuleren hem met de vingers, wijs- en middelvinger, om te "rijden", en we hebben zelfs de mogelijkheid om er verschillende trucs mee te doen. Dit is waar de evolutie van deze kleine machine vandaan kwam in een echte discipline omdat overal nieuwe clubs werden gecreëerd en er ook veel fabrikanten verschenen naast de fabrikanten die al eerder bestonden. Deze fabrikanten bieden vingerschaatsen die concurreren met skateboards, vooral voor alle eigenschappen die elk op de markt biedt, zoals de verschillende stukken die het skateboard vormen. Namelijk speciale rubberen wielen, met echte geminiaturiseerde lagers, reservewielen, een houten of plastic plank van hoge kwaliteit, met verschillende handvatten, stalen vrachtwagens, sleutels om de vingerschaats te kunnen demonteren en weer in elkaar te zetten … We hebben zelfs de mogelijkheid om reserveonderdelen van sommige fabrikanten te krijgen als de wielen beschadigd zijn of als we het bord willen veranderen, kortom een universum dat identiek is aan dat van skateboarden in bijna slechts een paar dingen. Finger skateboarding is zelfs vrij voordelig dan skateboarden omdat de aanzienlijke besparing op het bedrag om te investeren om er een te krijgen al een echt voordeel is. Bovendien stoort u niemand door vingerschaatsen te doen, u zult niet worden overspoeld door de grootte, omdat het slechts een paar centimeter lang en breed is, het gemakkelijk te vervoeren is in een zak of in een kleine kit of opgehangen aan uw sleutels. Een ander voordeel is dat het risico op ernstig letsel niet bestaat. Voor skateboarden is dit risico op ernstige verwondingen een aanzienlijk obstakel voor degenen die het willen doen, om nog maar te zwijgen van de accessoires die noodzakelijkerwijs moeten worden gekocht, zoals de verschillende kniebeschermers enkels polsen … maar voor vingerschaatsen is het voldoende om handen of eerder behendige vingers te hebben om te kunnen rijden. En het is niet of nauwelijks vermoeiend, omdat je de trucs niet met je hele lichaam hoeft uit te voeren, maar alleen met je vingers. Voor meer professionaliteit zijn er over de hele wereld verschillende kampioenschappen georganiseerd, met cursussen in miniaturen, met andere woorden miniatuurvoorstellingen van echte circuits die te vinden zijn in veel wereldkampioenschappen skateboarden. Hou je vast, er is zelfs een wereldkampioenschap vingerschaatsen. Het aantal clubs dat zich heeft gemeld is sinds het bestaan van deze kampioenschappen sterk toegenomen. Als voor wedstrijden speciale spots of miniatuurversies van echte circuits vereist zijn, voor individuen, doet het meubilair van het huis de truc. Thuis kun je op alles rijden wat er is, zoals op de rand van de bedden die fungeren als een helling of bar, op de gootsteen die de kom voor kenners mogelijk maakt, op de U-vormige plek die ook te zien is in skateboard- of BMX-wedstrijden via de telefoonhoorns, op gereedschap, kortom overal… De fabrikanten hebben ook aan deze personen gedacht door veel kleine plekken te koop aan te bieden, zoals hellingen, loopbruggen, metalen rails, verschillende gadgets om zijn eigen "park" te kunnen creëren. finger skate Anderen bieden ook complete packs met alle mogelijke spots, er zijn er zelfs die kleine stadjes in miniatuur vol met vele spots hebben gemaakt zodat we finger skate street kunnen doen. Dit alles is uitgevonden om maximaal realisme aan dit spel te bieden, maar vooral om veel meer spanning te bieden voor rijders. Opgemerkt moet worden dat bijna alle trucs die met een skateboard kunnen worden gedaan, kunnen worden gereproduceerd voor vinger skateboarden, met een paar uitzonderingen, zoals de 360 ° die een onmogelijk figuur is om uit te voeren. Aan de andere kant kunnen we met deze kleine machine vrachtwagens maken waarvan we ons niet eens durfden voor te stellen dat ze op een normaal skateboard zouden rijden, met een goede reden: het risico op ongelukken tot nul gereduceerd met de vingerschaats.