Non classé

Sporten die de buikspieren laten werken

Om een platte buik te vinden of je rug te verlichten, moet je je buikspieren versterken. Maar niet alle sporten laten je toe om de buikspieren op dezelfde manier te versterken. Hier zijn enkele beproefde methoden voor betonnen buikspieren!

Waarom werken de buikspieren?

De buikspieren zijn de spieren die de ingewanden in de buik houden. Dus om een mooie platte buik te laten zien, heb je stevige en strakke buikspieren nodig. Maar het belang van het versterken van je buikspieren is daar niet beperkt. Dit komt omdat de buikspieren de gehele buikband ondersteunen. Als ze hun rol niet voldoende vervullen, is het de wervelkolom die het gewicht van de buik zal dragen. Het risico is dan het verschijnen van pijn in de rug. Evenzo zullen de ingewanden en interne spieren, slecht beschermd, gevoeliger zijn voor druk en schokken. Je kunt dus net zo goed voor je buikspieren zorgen!

Zwemmen, voor strakke buikspieren

Het ideaal, om je buikspieren te versterken terwijl je plezier hebt, is zwemmen! Deze sport maakt het mogelijk om de buikspieren intensief te vragen. Maar omdat water een deel van het gewicht van het lichaam ondersteunt, wordt de inspanning voorzichtig gedaan. Zwemmen is ook de ideale sport om aan je buikspieren te werken als je last hebt van rugklachten. Alle zwemoefeningen zijn gunstig voor de buikspieren, maar rimpelbewegingen worden vooral aanbevolen. Je kunt een bord en vinnen gebruiken en bewegingen maken op je buik of op je rug. Goede zwemmers kunnen ook golvingen aan de zijkant uitproberen.

De mantel, voor een perfecte ondersteuning en een platte buik

Mantel is een fitnesspraktijk waarvan het doel is om de hele musculatuur van de romp te versterken. Het wordt beoefend in de vorm van oefeningen die de hele buikband versterken. Omhullen is de sport die het mogelijk maakt om de romp op een zo harmonieus mogelijke manier te versterken. Omdat, zoals de naam al doet vermoeden, de omhulling alle spieren werkt die de buik "omhullen". Het maakt het mogelijk om een platte buik te vinden en tegelijkertijd het onderhoud en de bescherming van de wervelkolom te versterken. Mantel wordt vaak gebruikt door atleten op hoog niveau in hun fysieke voorbereiding. Het principe is om een houding zo lang mogelijk vast te houden, waardoor de belichtingstijd geleidelijk toeneemt. De 2 meest bruikbare houdingen zijn ventrale omhulling (op de grond, drukkend op de ellebogen en uiteinden van de voeten, het lichaam goed uitgelijnd) en laterale omhulling (op de grond, op de zijkant, leunend op een elleboog en een voet, lichaam goed uitgelijnd).

De bodybuilding van de buikspieren: de crunch

Voor degenen die een gericht werk alleen op de buikspieren willen, zal het nodig zijn om regelmatig bodybuilding-oefeningen te doen. De crunch is een specifieke oefening waarmee je de buikband kunt ontwikkelen. Het bestaat uit op je rug liggen, benen gebogen en dan de buste optillen. Om effectief en veilig te zijn, moet deze oefening worden beoefend zonder de onderrug (lumbaal) af te nemen. Het is ook noodzakelijk om te voorkomen dat de handen achter het hoofd worden geplaatst om de cervicale cellen niet te forceren. Het is beter om je armen op je borst te kruisen. Ten slotte, zoals alle oefeningen gericht op de buikspieren, moet crunch met mate worden beoefend. Om geen microscheuren te veroorzaken, moeten de buikspieren minstens om de dag kunnen rusten. Wist je dat? In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, werken fietsen, roeien en stepper de buikspieren niet veel.