Non classé

Vlieger: object uitgevonden door de Chinezen waar geometrie erg belangrijk is

De vlieger is een vaartuig dat vliegt en zwaarder weegt dan lucht. Vliegers worden vastgehouden door draden en bestaan uit een canvas en een stijf frame. Het is mogelijk om een zeer eenvoudige vlieger te maken met een zeer licht canvas van papier of stof en eetstokjes. Vliegeren maken is zelfs mogelijk met boombladeren of varens. Moderne vliegers zijn gemaakt van glas-, koolstof- en nylonvezels. Het woord vlieger komt van vliegende slang die van zuidelijke oorsprong is. Vliegers vliegen en hebben de vorm aangenomen van gevleugelde slangen of draken met lange staarten. Oorspronkelijk werd de vlieger door de Chinezen gebruikt voor militaire doeleinden. Het werd inderdaad gebruikt om een boodschap te brengen of ook om een signaal te sturen. De vlieger was tegen het einde van de twaalfde eeuw het Westen binnengekomen. Het werd vervolgens gebruikt op verschillende gebieden, zoals de wetenschap of het leger. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de vlieger gebruikt om een man te vervoeren om vijandelijke linies te observeren. Maar de vlieger wordt ook gebruikt om reddingen op zee te doen of om luchtfotografie te doen. In 1749 had André Wilson de vlieger gebruikt om de temperatuur te meten. Later hadden vliegertechnieken het eerste vliegtuig voortgebracht. Er zijn drie soorten vliegers. Ten eerste is er de monofil vlieger die plat is. Dit soort vlieger wordt vastgehouden door een enkele draad. Dan de acrobatische vlieger en tot slot de tractievlieger die land of zee kan zijn. De monofil vlieger heeft een basisprincipe. Slechts één punt houdt het op de grond, maar de afmetingen, vliegstijl en vorm zijn volledig afhankelijk van de hertenvliegers en hun verbeelding. Er zijn vliegers zonder armaturen ook wel cassettevleugels genoemd. Dit soort vlieger is rond de jaren 60 uitgevonden. Het bestaat uit gesuperponeerde doeken verbonden door partities. De vlieger zonder frame kan worden ingedeeld in de categorie grondtractievliegers. Paragliders en parachutes komen van vliegers zonder versterkingen. Onder de vliegers met maritieme tractie zijn de flensvleugels die vaak worden gebruikt bij kitesurfen. Het zijn vliegers waarvan de frames zijn samengesteld uit opblaasbare vleugels. De piloot van de vlieger moet roerloos blijven en met zijn rug naar de wind staan. De gebruikte draad moet lang genoeg zijn om de vlieger te laten stabiliseren. Freestyle behoort tot de disciplines die worden beoefend in de categorie acrobatische vlieger. Deze discipline vereist de fysieke kracht van de hertenvlieger. De basis van de discipline is het uitvoeren van gecoördineerde figuren met de vlieger. Indoor vliegeren is een discipline die binnenshuis wordt beoefend. Vlieger De piloot maakt bewegingen om de vliegers, die meestal erg licht zijn, in de lucht te houden. In Dieppe, Frankrijk wordt om de twee jaar gehouden, het belangrijkste internationale vliegerfestival aan zee. Kite of kite flyer liefhebbers verzamelen zich in gemeentelijke of lokale verenigingen. Vliegerfestivals kunnen in twee categorieën worden ingedeeld. De traditionele festivals die elk jaar in Azië worden gehouden en de festivals in westerse stijl waar internationale hertenvliegers nieuwe prestaties presenteren. In Azië neemt de hele bevolking deel aan traditionele festivals. De optredens trekken publiek en de vliegers zijn zowel spectaculair als authentiek. In veel steden van Japan worden toernooien gehouden waar teams het tegen elkaar kunnen opnemen en de gebruikte vliegers zijn enorm. Een gigantische vlieger kan meer dan 180 uur naar een hoogte van meer dan 9000 meter vliegen. De wind oefent aerodynamische krachten uit op de vlieger waardoor deze in de lucht kan stijgen. De principes van de vlieger zijn dezelfde als die van vliegtuigen. Vliegers kunnen zweven waarbij het gewicht van de vlieger en de spanning van de draad die hem vasthoudt in balans blijven. De vlieger kan verticaal in de lucht vliegen, maar de draad die hem vasthoudt blijft loodrecht op de wind staan. Om een oncontroleerbare en platte vlieger te stabiliseren, is het noodzakelijk om deze uit te rusten met verticale panelen die als driften zullen dienen en een vrij lange staart zullen toevoegen. De vlieger kan niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen een speeltje worden genoemd.