Non classé

Boomerang: outdoor vrije tijd

Deze houten vleugel die wordt gegooid en terugkeert naar zijn startpunt wordt boemerang genoemd. Dit voorwerp was afgeleid van een wapen. Het is momenteel een object van entertainment en wordt een sportspel. De speciale kenmerken en ongewone kwaliteiten trekken zeker nieuwsgierigheid aan. De boemerang is een stuk vleugelvormig hout dat wordt gegooid, dat op zichzelf draait en vervolgens terugkeert naar zijn draagraket volgens een bochtvormig traject. De oorsprong van de boemerang is slecht gedefinieerd. Toch wordt aangenomen dat het afkomstig is van een wapen dat door aboriginals wordt gebruikt om te jagen. Volgens onderzoek kan dit vliegende object worden afgeleid van een Killing-stick, een krom wapen. Deze Killing-stick is een stok om te gooien om een rechte lijn te volgen. Deze keert niet terug naar zijn plaats van vertrek. Er wordt dan aangenomen dat de eerste boemerang verschijnt toen een aboriginal man probeerde zijn jachtwapen aan te passen en hem bij toeval liet terugkeren toen hij het gooide. Het woord boemerang wordt al lang gebruikt door een Aboriginal volk en dit object heeft deze naam gekregen om te verwijzen naar jachtwapens of oorlogswapens. De boemerang is echter geen specifiek object van Australië. De Egyptenaren kenden de boemerang uit de tijd van Toetanchamon, omdat er een werd gevonden in hout en bedekt met goud in zijn graf. Een ivoren voorwerp dat lijkt op een boemerang werd ook gevonden in Polen. Dit object is 23.000 jaar oud. In Australië dateert de oudste boemerang van 11.000 jaar geleden. In zijn oorsprong werd de boemerang gebruikt als een spel van precisie en vaardigheid. Jagers getraind met de boemerang. Toen ze op vogels jaagden, gebruikten ze de boemerang om de vogels bang te maken door deze boemerang te zien die de vorm aanneemt van een roofvogel. Toen vielen de jagers de vogels aan met hun Killing-stick. Tegenwoordig is een boemerang een sportspel geworden. We proberen de eigenschappen ervan aan te passen om een efficiënter materiaal te verkrijgen. In ieder geval moet een klassieke boemerang gebogen worden onder een hoek van 60 tot 120°. Het heeft twee bladen die verbonden zijn door een afgeronde elleboog. Qua afmetingen moet een boemerang een blad hebben waarvan het touw ongeveer 50 mm meet. De dikte ligt tussen de 5 en 8 mm, de afstand tussen de twee uiteinden is 40 tot 50 cm en het gewicht varieert van 80 tot 140 g. Over het algemeen is de boemerang gemaakt van een plastic materiaal, anders is deze gemaakt van gelamineerd hout. Op het gebied van sport worden boemerangwedstrijden georganiseerd. De tests zijn divers volgens de kenmerken die we willen benadrukken. Er zijn regelmatig wedstrijden op de boemerang waarbij spelers worden ingedeeld op basis van de snelheid van de worp, de duur, de lengte van het traject maar ook op de inhaalstijl van de boemerang. Om te spelen moet je rekening houden met verschillende criteria die de boemerang beïnvloeden. Wind is een van de factoren om rekening mee te houden. Vervolgens is het noodzakelijk om het gewicht van het object te regelen, het profiel van de bladen, wat erg belangrijk is om de lift te kennen, evenals het traagheidsmoment dat de precisie beïnvloedt. Het inhalen van de boemerang is het moeilijkst. Als hij verkeerd wordt gevangen, kan de boemerang zijn draagraket verwonden. Soms draagt de draagraket dan een handschoen om zijn handen te beschermen. Bij moderne boemerangs zijn er verschillende vormen en ergonomie. Heel vaak wordt de vorm van de boemerang gekozen op basis van de moeilijkheidsgraad. Voor beginners is de boemerang genaamd A- vormig een van de gemakkelijkste om in te halen. Deze doet de launcher geen pijn die nog steeds onnauwkeurige gebaren heeft. De vierkante boemerang is ook gemakkelijk te bespelen. In de vorm van een vierkant heeft het een hoek van 80 tot 100 °. De triple is een boemerang die drie vleugels heeft en is ook makkelijk in te halen. Andere, meer gecompliceerde boemerangs zijn moeilijker te hanteren. In ieder geval moet de launcher dit spel op een zeer ruime plaats oefenen. Het is ook noodzakelijk om aandacht te besteden aan de toeschouwers en te voorkomen dat u het gooit tijdens een te sterke wind. Kortom, de boemerang is een object dat enkele eeuwen geleden is gepubliceerd en dat wordt gebruikt voor de jacht en voor het trainen van jagers. Momenteel is het een sportspel geworden dankzij de functies die de kracht en vaardigheid van de concurrent benadrukken.